U nasoj ponudi mozete pronaci veliki izbor ukrasnih trava.

Čitaj dalje
Kako gajiti Lovor Visnju
11 Septembar 2023

Prunus laurocerasus, poznat i kao lovor-višnja, je zimzelena biljka koja često služi kao dekorativni žbun ili nisko drvo u vrtlarstvu. Evo kako se gaji Prunus laurocerasus:

Čitaj dalje

Photinia Fraseri Red Rubin: Ulepšajte Vaš Vrt Crvenim Rubinom

Čitaj dalje
Sadnja i održavanje Tuja
11 Februar 2022

Osnov za uspešnu sadnicu tuja je kupovina kvalitetnog I zdravog sadnog materijala. Definicija rasadnika je veoma jasna i kratka:” mesto gde se proizvodi i održava sadni materijal “.

Čitaj dalje
Kada posaditi Tuje?
11 Februar 2022

Tuje se sade ili u rano proleće ili kasno u jesen. Najbolje ih je saditi u oktobru dok je napolju još uvek toplo. Obično se sade dve do tri sadnice na dužni metar u zavisnosti od efekta koji želimo da postignemo. Tuja je zimzeleni četinar, duguljastih, ljuspastih listića zelene ili žuto-zelene boje u zavisnosti od vrste tuje. Orezuju se dva puta godišnje u proleće i u kasno leto. Veliki broj vrsta tuja pogodan je za formiranje živih ograda. Kod nas se najčešće gaji zapadna tuja Thuja occidentalis, istočna tuja Thuja orientalis, kao i Thuja smaragd koja spada u red najtraženijih tuja. Tuja uspeva na plodnom, dovoljno vlažnom, dobro dreniranom i sunčanom mestu.

Čitaj dalje