Viburnum Davidii

Viburnum davidii, poznata i kao Davidova viburnum, je zimzeleni grm koji potiče iz Kine. 

Listovi: Viburnum davidii ima kožnate, tamnozelene listove koji su sjajni s vidljivim žilama. Listovi su obično ovalni ili lancetasti i mogu biti duži od 10 cm.

Cvetovi: Cvetovi ove biljke su sitni i beli, grupisani u gustim klasterima koji se pojavljuju u junu ili julu. Cvetovi su mirisni.

Plodovi: Nakon cvetanja, Viburnum davidii razvija privlačne plodove. Plodovi su najpre crveni, ali postepeno tamne do crne boje kako sazrevaju. Ovi plodovi su jestivi, ali često nisu posebno ukusni.

Veličina: Ova biljka obično dostiže visinu između 1 i 2 metra, sa sličnom širinom.

Rast: Viburnum davidii je spororastući grm koji obično raste u gustim, niskim grmovima. Može se koristiti kao pokrivač tla ili u grupama za stvaranje prirodne barijere.

Uslovi uzgoja: Ova biljka preferira dobro drenirano zemljište i umereno vlažno okruženje. Najbolje uspeva na mestima sa puno svetla, ali može podneti i delimičnu senku. Viburnum davidii takođe je prilično otporan na hladnoću i može podneti niske temperature.

Upotreba u vrtu: Viburnum davidii često se koristi u vrtlarstvu kao ukrasna biljka zbog svojih lepih listova i cvetova. Takođe privlači ptice koje se hrane plodovima, što je dodatni ekološki bonus.

Održavanje: Ova biljka obično zahteva malo održavanja osim redovnog zalivanja tokom sušnih perioda i povremenog šišanja kako bi se očuvao željeni oblik.

 

Karakteristike:

Tip: Zimzeleni grm           

Visina: 1.5m-2m

Širina: 1-2m

Boja lista: zeleno

Boja cveta: ruzicasto-beli

Orezivanje: Da, umereno

550,00 RSD
Proizvod je dodat u Vašu korpu
Cena: 550,00 RSD
Molim Vas izaberite: