Berberis thunbergii - Chocolate Summer

Berberis thunbergii Chocolate Summer je sorta ukrasnog grma poznata po svojoj atraktivnoj tamnoj boji lista i dekorativnim osobinama. Berberis thunbergii "Chocolate Summer" je kompaktni, listopadni grm koji se ističe svojim čokoladno smeđim listovima tokom letnjih meseci. Listovi su ovalnog oblika i blago talasasti, a njihova tamna boja daje ovoj biljci jedinstven izgled u vrtu. Tokom proleća, grm proizvodi sitne, žute cvetove koji privlače insekte oprašivače, dok se tokom jeseni listovi prelaze u crveno-naranžaste nijanse, što dodatno obogaćuje pejzaž.

Osim svoje dekorativne vrednosti, Berberis thunbergii Chocolate Summer je relativno otporan i lako se održava. Ovaj grm preferira sunčane ili polusenovite pozicije i dobro drenirano zemljište. Redovno zalivanje i povremeno orezivanje pomažu održavanju kompaktnog oblika i obilne cvetnje.

Ova sorta berberisa često se koristi u vrtlarstvu za stvaranje kontrasta sa drugim biljkama zbog svoje tamne boje lista. Takođe, može se koristiti kao živa ograda ili za stvaranje atraktivnih živih zidova u vrtu. Berberis thunbergii "Chocolate Summer" dodaje vizuelni interes i raznolikost svakom vrtu i čini ga još privlačnijim.

 

Karakteristike:

Tip:žbun        

Visina: 40-60cm           

Širina: 40-60cm  

Boja lista: crvena, bordo   

Orezivanje: da

800,00 RSD
Proizvod je dodat u Vašu korpu
Cena: 800,00 RSD
Molim Vas izaberite: