Osmanthus heterophyllus Variegatus

Osmanthus heterophyllus Variegatus, poznat i kao japanski osmanthus Variegatus, je dekorativna zimzelena biljka koja spada u rod Osmanthus i porodicu Oleaceae. Ova sorta je popularna zbog svojih šarenih listova i aromatičnih cvetova.

Listovi: Variegatus ima kožnate, ovalne ili eliptične listove koji su karakteristično šareni. Listovi su tamnozeleni s kremastim ili žućkastim mrljama koje stvaraju atraktivne kontraste na biljci. Osim što su dekorativni, listovi ove biljke su i mirisni kada se trljaju.

Cvetovi: Biljka proizvodi malene, bijele ili svetloroze cvetove koji su jako mirisni. Miris cvetova često se opisuje kao slatkast i opojan. Cvatnja obično počinje u jesen i traje neko vreme.

Veličina: Ova biljka obično raste kao grm koji može narasti do visine između 1 i 3 metra, uz sličnu širinu.

Rast: Osmanthus heterophyllus Variegatus raste sporije, stvarajući gusto grmlje ili manje drvo. Može se oblikovati šišanjem kako biste održali željeni oblik i veličinu.

Uslovi uzgoja: Ova sorta preferira dobro drenirano tlo i sunčane do polusenčaste pozicije. Može podneti različite tipove tla i različite klimatske uslove, ali bolje uspeva u toplijim regionima.

Upotreba u vrtu: Variegatus je popularan izbor za vrtove zbog svojih šarenih listova i mirisnih cvetova. Može se koristiti kao pojedinačna biljka ili u grupama kao živa ograda ili za stvaranje zelenih površina u vrtu.

Održavanje: Ova biljka zahteva minimalno održavanje, osim redovnog zalivanja tokom sušnih perioda i eventualnog šišanja kako bi se održao željeni oblik. Osim toga, možete uživati u mirisu listova i cvetova tokom sezone cvetanja.

Karakteristike:

Tip: Zimzeleni grm           

Visina: 2-3m

Širina: 1.5-2m

Boja lista: zeleno-kremasta, 

Boja cveta: beli, svetlo roze

Orezivanje: Da

500,00 RSD
Proizvod je dodat u Vašu korpu
Cena: 500,00 RSD
Molim Vas izaberite: