Lonicera Nitida

Lonicera nitida, poznata i kao zimzelena bršljanika ije vrsta biljke koja pripada rodu Lonicera i porodici Caprifoliaceae. Ova biljka je domaća u Kini, a takođe se često uzgaja kao ukrasna biljka u mnogim drugim delovima sveta zbog svog kompaktnog rasta, gustog lišća i privlačnog izgleda.

Listovi: Lonicera nitida ima malene, eliptične ili ovalne listove koji su tamno zelene boje. Listovi su mali, gusto raspoređeni duž grana, što čini ovu biljku veoma gusto listopadnom.

Rast: Ova biljka obično raste kao nisko drvo ili grm visok 1-2 metra. Brzo raste i lako se oblikuje, što je čini popularnom za formiranje živih ograda, žardinjera i topijarija.

Cvetovi: Lonicera nitida proizvodi sitne, neugledne bele ili blago žućkaste cvetove koji se pojavljuju u proleće. Cvetovi su mirisni i privlače različite vrste insekata, kao što su pčele i leptiri.

Upotreba: Zbog svoje guste i kompaktne prirode, Lonicera nitida se često koristi za formiranje živih ograda ili kao nisko oblikovani grm u pejzažnom uređenju. Takođe se koristi za oblikovanje u različite dekorativne oblike, kao što su kugle ili konusi.

Održavanje: Ova biljka je relativno jednostavna za održavanje. Zahteva redovno zalivanje i obrezivanje kako bi se održala željena forma. Takođe je otporna na mnoge bolesti i štetočine.

Lonicera nitida je popularna biljka u pejzažnom uređenju zbog svoje dekorativnosti i praktične upotrebe za formiranje živih ograda ili dekorativnih oblika.

350,00 RSD
Proizvod je dodat u Vašu korpu
Cena: 350,00 RSD
Molim Vas izaberite: