Carex morrowii - Ice dance

Carex morrowii Ice Dance je popularna ukrasna trava koja potiče iz Japana. Ova biljka je član porodice šaševa (Cyperaceae) i često se koristi kao niska zimzelena trava u vrtovima i pejzažnim uređenjima.

Lišće: Carex morrowii Ice Dance ima atraktivno lišće koje je tamno zeleno s belim prugama duž svake trave. Ove bele pruge dodaju kontrast i dekorativni element, što je čini privlačnom biljkom u pejzažnom uređenju.

Oblik: Ova trava ima kompaktni rast i formira guste busenove. Graciozno izlazi iz tla i stvara lepu teksturu u vrtu.

Visina: Obično dostiže visinu od 20-30 centimetara, što je čini idealnom za ivice cvetnjaka, kao pokrivač tla ili za sadnju u posudama.

Zahtevi: Carex morrowii Ice Dance je otporna na hladnoću i dobro podnosi različite uslove rasta. Preferira delimičnu ili potpunu senku, ali može rasti i na mestima sa sunčevom svetlošću ako je dobro obezbeđeno vlagom.

Upotreba: Ova biljka je popularna zbog svoje dekorativnosti i može se koristiti za stvaranje atraktivnih ivica staza, ukrasnih kontejnera ili kao pokrivač tla u senovitim područjima.

Održavanje: Carex morrowii Ice Dance je prilično jednostavna za održavanje. Redovno zalivanje tokom suvih perioda i povremeno orezivanje da biste održali željeni oblik i izgled su sve što je potrebno.

 

Tip:Zimzeleno            

Visina: 30-40cm   

Širina: 20-30cm

Boja lista: srebrno-zelena          

Boja cveta: /

Orezivanje: da

300,00 RSD
Proizvod je dodat u Vašu korpu
Cena: 300,00 RSD
Molim Vas izaberite: