Juniperus communis - Goldschatz

Juniperus communis Goldschatz je uzbudljiva sorta kleke običnog koja će sigurno privući pažnju svojim izuzetno zanimljivim izgledom i karakteristikama. Ova sorta juniperusa, poznata i kao zlatni juniperus, ističe se svojim prepoznatljivim zlatno-žutim lišćem koje je posebno atraktivno tokom cele godine. Evo nekoliko ključnih informacija o ovoj sorti:

Lišće i Oblik: Juniperus communis Goldschatz karakteriše lišće zlatno-žute boje koje održava svoju atraktivnost tokom cele godine. Grmlje ove sorte obično raste u obliku stuba, čineći ga odličnim izborom za dodavanje vertikalnih elemenata u pejzažnom dizajnu.

Rast i Veličina: Ova sorta juniperusa je spororastuća, što znači da neće zahtevati česte orezivanje. U punoj zrelosti, Goldschatz može dostići visinu od 1,5 do 2 metra, čineći ga srednje velikim žbunom.

Otpornost i Zahtevi za Negu: Juniperus communis Goldschatz je prilično otporan na sušu i različite vremenske uslove. On preferira dobro drenirano tlo i puno sunčeve svetlosti, ali može podneti i delimičnu senku. Redovno zalivanje tokom prvih godina nakon sadnje pomoći će mu da se razvije zdravo.

Dekorativna Vrednost: Ova sorta čempresa je odlična za dodavanje kontrasta i boje u vrtu ili pejzažnom dizajnu. Njeno zlatno-žuto lišće izvanredno se kombinuje s drugim biljkama i doprinosi živopisnoj i atraktivnoj slici.

Upotreba: Juniperus communis Goldschatz je često korišćen kao pokrivac tla,  za ukrasnih žardinjera ili kao pojedinačna biljka u vrtu. Njegova jedinstvena boja i oblik čine ga odličnim izborom za istaknute tačke u pejzažu.

490,00 RSD
Proizvod je dodat u Vašu korpu
Cena: 490,00 RSD
Molim Vas izaberite: