Salix carpea pendula Kilmarnock - padajuca vrba

  • Kataloški broj: L-373

Salix caprea, poznata kao vrba loza ili kozja vrba, je vrsta vrbe koja je široko rasprostranjena i poznata. Razlikuje se od padajuće vrbe po nekoliko karakteristika:

Veličina i Oblik: Salix caprea je obično manje veličine u odnosu na padajuću vrbu. To je obično grmoliko drvo koje može narasti do visine od 6 do 10 metara. Grane su joj čvršće i ne vise kao kod padajuće vrbe.

Listovi: Listovi Salix caprea su širi i kraći u odnosu na one kod padajuće vrbe. Oni su obično ovalni ili zaobljeni, sa nazubljenim ivicama, a gornja strana lista je tamnozelena dok je donja svetlija i može biti malo dlakava.

Cvetovi: Jedna od najupečatljivijih karakteristika Salix caprea su njeni cvetovi, poznati kao mačice. Ovi cvetovi se pojavljuju rano u proleće, pre nego što listovi izrastu, i imaju mekani, pufnasti izgled. Muške mačice su obično žute ili srebrnaste, dok su ženske nešto tamnije.

Stanište i Raspodela: Salix caprea se često nalazi u šumama, na rubovima šuma, i u vlažnim područjima. Preferira umereno vlažna tla i često se može naći u brdovitim i planinskim predelima.

Salix caprea je popularna u vrtovima i parkovima zbog svojih dekorativnih cvetova i kompaktne veličine, što je čini pogodnom za manje prostore.

Visina prilikom slanja 120-140cm

 

Karakteristike:

Tip:Listopadno            

Visina: 1.3m           

Širina: 1m     

Boja lista: zelena        

Boja cveta: bela           

Orezivanje: da

Orijentacija: osunčana mesta

2.400,00 RSD 2.000,00 RSD
Proizvod je dodat u Vašu korpu
Cena: 2.000,00 RSD
Molim Vas izaberite: