Prunus laurocerasus - Etna

Prunus laurocerasus Etna, je zimzelena sorta grma iz roda Prunus. Ova sorta je posebno cenjena zbog svoje kompaktne navike rasta i atraktivnog lišća, što je čini popularnim izborom za vrtove i pejzažno uređenje.

Opis biljke:

Veličina i oblik: Etna može narasti do visine od 1,5 do 2 metra, a širina joj može dostići slične dimenzije. Grm ima gustu, kompaktnu naviku rasta, što ga čini idealnim za formiranje manjih zivih ograda ili kao samostalnu biljku.

Listovi: Listovi su tamnozeleni, sjajni, kožasti, i široko eliptični. Duži su od tipičnih listova lovora, sa izraženim venama koje daju teksturu. Listovi su trajni, što znači da biljka zadržava svoje listove tokom cele godine, pružajući neprekidnu zelenu boju i strukturu vrtu.

Cvetovi i plodovi: U proleće, Etna proizvodi grupacije malih, belih cvetova, koji su raspoređeni u grozdaste cvasti. Nakon cvetanja, formiraju se tamnocrveni do crni plodovi koji mogu biti atraktivni, ali treba napomenuti da su oni otrovni za ljude i mnoge kućne ljubimce.

Otpornost i nega: Prunus laurocerasus Etna je prilično otporna i lako se održava biljka koja dobro uspeva u većini tla, pod uslovom da je dobro drenirano. Biljka preferira sunčane do polusenovite položaje, ali može tolerisati i dublju senku. Redovno orezivanje pomoći će u održavanju željenog oblika i veličine, posebno ako se koristi kao živica.

Ova sorta je nazvana po vulkanu Etna, što odražava njenu snagu i vitalnost. Sa svojim atraktivnim lišćem i kompaktnom rastućom navikom, Etna je odličan izbor za one koji žele da dodaju zelenu strukturu i privlačnost svom vrtu tokom cele godine.

Karakteristike:

Tip:Zimzeleno            

Visina: 1.5-2m         

Širina:1.5-2m     

Boja lista: zelena, tamnozelena          

Boja cveta: bela        

Orezivanje: da

950,00 RSD 700,00 RSD
Proizvod je dodat u Vašu korpu
Cena: 700,00 RSD
Molim Vas izaberite: