Photinia fraseri - Red Robin 80-90cm

  • Kataloški broj: UZ238

Fotinija Red Robin, Photinia x fraseri Red Robin je popularna ukrasna biljka poznata po svojim živopisnim listovima i brzom rastu. Evo nekoliko njenih ključnih karakteristika:

Listovi: Najupečatljivija karakteristika Fotinije Red Robin su njeni sjajni listovi. Mladi listovi se pojavljuju u intenzivno crvenoj boji, a kasnije prelaze u tamnozelenu. Ovaj kontrast boja čini biljku veoma atraktivnom tokom cele godine, posebno u proleće kada je novi rast najupečatljiviji.

Cvetovi: Fotinija Red Robin proizvodi grupice malih, bijelih cvetova na proleće, koji su kontrast tamnozelenim listovima. 

Veličina i Oblik: Ova biljka može narasti kao srednje veliki grm ili malo drvo, obično dostiže visinu od 3 do 4 metara. Ima kompaktnu, gustom i zaobljenu krošnju koju treba orezivati u prolece, što je čini idealnom za zivu ogradu ili kao akcent biljku.

Stanište i Uzgoj: Fotinija Red Robin preferira sunčana mesta s dobro dreniranim tlom. Otporna je na većinu štetočina i bolesti, iako može biti podložna bolestima lista u vlažnim uslovima.

Upotreba u Pejzažu: Zahvaljujući svojoj lepoj boji i prilagodljivoj veličini, Red Robin je popularan izbor u pejzažnom dizajnu. Koristi se za stvaranje živih ograda, kao soliterno drvo ili kao deo mešovitih graničnih sadnji.

Fotinija Red Robin je cenjena zbog svoje boje listova, brzog rasta i svestranosti u pejzažu, što je čini odličnim izborom za mnoge vrtove i parkovske površine.

Visina prilikom slanja 80-90cm

 

Karakteristike:

Tip:Zimzeleno            

Visina: 3-4m         

Širina: 1-2m     

Boja lista: crvena          

Boja cveta: bela        

Orezivanje: da

1.000,00 RSD
Proizvod je dodat u Vašu korpu
Cena: 1.000,00 RSD
Molim Vas izaberite: