liriodendron tulipifera

  • Kataloški broj: L-19

Tulipanac, poznat i kao Liriodendron tulipifera, je impresivno listopadno drvo iz porodice magnolija. Evo nekoliko karakteristika koje ga izdvajaju:

Cvetovi: Tulipanac dobija ime po svojim jedinstvenim cvetovima, koji podsećaju na oblik tulipana. Cvetovi su obično zelenkasto-žute boje sa narandžastim oznakama. Pojavljuju se u kasno proleće i rano leto, ali su često skriveni među listovima.

Listovi: Listovi su jedna od upečatljivih karakteristika tulipanca. Oni su veliki, sa jedinstvenim oblikom koji podseća na violinski ključ ili lobanju. Listovi su svetlo zelene boje, a tokom jeseni prelaze u žutu ili zlatno-žutu boju.

Veličina i Oblik: Tulipanac je brzorastuće drvo koje može dostići visinu od 10 do 15metara, a u nekim slučajevima i više. Ima pravilnu, piramidalnu formu kada je mlad, koja s vremenom postaje zaobljena.

Drvo: Drvo tulipanca je lagano, ali čvrsto, i često se koristi u stolarstvu, za izradu namještaja i u građevinarstvu.

Stanište i Uzgoj: Tulipanac preferira sunčana do polusenovita mesta s vlažnim, dobro dreniranim tlom. Najbolje uspeva u umjerenim klimatskim uslovima i nije posebno otporan na sušu ili ekstremne temperature.

Upotreba u Pejzažu: Ovo drvo se često koristi u pejzažnom dizajnu zbog svog atraktivnog izgleda, jedinstvenih cvetova i lepe jesenje boje. Idealno je za sadnju u većim vrtovima, parkovima i kao ulično drvo.

Tulipanac je cenjen zbog svoje visine, jedinstvenih cvetova i prelepih listova, čineći ga izuzetnim dodatkom velikim pejzažima i parkovskim površinama.

Visina prilikom slanja 70-90cm Saksija P17

 

Karakteristike:

Tip:Listopadno            

Visina: 10-15m           

Širina: 3m    

Boja lista: zelena, žuta       

Boja cveta: žuta           

Orezivanje: da

Orijentacija: osunčana mesta

 

2.400,00 RSD 1.200,00 RSD
Proizvod je dodat u Vašu korpu
Cena: 1.200,00 RSD
Molim Vas izaberite: