Kuglasta vrba - salix integra

  • Kataloški broj: L375

Salix integra, poznata i kao ukrasna vrba ili japanska vrba, je atraktivna biljka koja se često koristi u ukrasnom vrtlarstvu. Evo nekoliko njenih ključnih karakteristika:

Listovi: Najupečatljivija karakteristika Salix integra su njeni listovi. Oni su obično uski, dugi i lancetasti, sa atraktivnom varijacijom u boji. Mnoge sorte, kao što je popularna Hakuro Nishiki, imaju listove koji su šareni – miks zelene, bele i ružičaste boje. Ova šarena boja je naročito izražena na mladim listovima u proleće.

Veličina i Oblik: Salix integra je obično manje veličine i može se oblikovati u grm ili malo drvo. U zavisnosti od uslova uzgoja i orezivanja, može dostići visinu od 1,5 do 2,5 metara.

Cvetovi: Ova vrsta vrbe obično cveta u ranom proleću, proizvodeći male, neupadljive cvetove poznate kao mačice. Cvetovi su često zelenkasti ili srebrnasti.

Stanište i Uzgoj: Salix integra preferira sunčana do polusenovita mesta i dobro drenirano, vlažno tlo. Podnosi različite tipove tla, ali najbolje uspeva u vlažnim uslovima. Ova biljka se može obrezivati kako bi se održao željeni oblik i podstakao rast novih, šarenih listova.

Upotreba u Pejzažu: Salix integra je popularna zbog svoje dekorativne boje i oblika. Koristi se u vrtovima kao akcent biljka, u grupnim sadnjama, pored vodenih tela, ili kao deo mešovitih graničnih sadnji.

Ukrasna vrba je cenjena zbog svoje neobične lepote, lakoće održavanja i sposobnosti da unese boju u pejzaž. Njen šareni listići pružaju kontrast zelenilu i čine je privlačnom za razne vrste vrtova.

Visina prilikom slanja 1.2-1.3m

 

Karakteristike:

Tip:Listopadno            

Visina: 1.3m           

Širina: 1m     

Boja lista: zeleno, bela, krem, roze.           

Boja cveta: bela           

Orezivanje: da

Orijentacija: osunčana mesta

 

 

Sadnice sa pažnjom birane i zapakovane pronalaze put do vašeg vrta.

2.400,00 RSD 2.000,00 RSD
Proizvod je dodat u Vašu korpu
Cena: 2.000,00 RSD
Molim Vas izaberite: