Acer palmatum dissectum - Garnet

  • Kataloški broj: L344

Acer palmatum 'Garnet', poznat kao japanski javor Garnet, je popularna sorta japanskog javora koja je cenjena zbog svojih atraktivnih listova i graciozne forme. Evo nekoliko njenih ključnih karakteristika:

Listovi: Garnet je poznat po svojim prelepim, duboko urezanim, skoro pernatim listovima. Boja listova varira od bogate grimizno-crvene do tamno bronzane, a održava se tokom većeg dela vegetacione sezone. Jesen donosi još svetlije i živopisnije crvene nijanse, što čini ovu biljku izuzetno atraktivnom u jesenjem pejzažu.

Veličina i Oblik: Ova sorta japanskog javora ima graciozan, širi i blago padajući oblik. Obično naraste do visine i širine od oko 2 do 3 metra, što je čini idealnom za manje vrtove ili kao akcent biljka u većim pejzažima.

Cvetovi i Plodovi: Iako su cvetovi manje uočljivi, Garnet proizvodi male, neupadljive crvene cvetove u proleće. Kasnije se razvijaju karakteristični krilati plodovi (samare) koji su takođe dekorativni.

Stanište i Uzgoj: Acer palmatum Garnet, kao i mnoge druge sorte japanskog javora, zapravo preferira polusenovita mesta ili zaštićenu sunčanu lokaciju. Direktno sunčano svetlo, posebno u toplijim klimama, može biti prejako za ove biljke, što može dovesti do izgaranja listova i izbledelih boja. Najbolje uspevaju kada su zaštićeni od najjačeg popodnevnog sunca. Otporan je na hladnoću, ali treba zaštititi od jakih vetrova i ekstremnih temperatura, posebno kad su mladi.

Upotreba u Pejzažu: Zbog svoje kompaktne veličine i spektakularne boje, Garnet se često koristi u japanskim vrtovima, kontejnerskom vrtlarstvu, kao akcent u perenijalnim krevetima ili kao soliterna biljka.

 

Visina prilikom slanja 1-1.2m 

 

Tip:Listopadno            

Visina: 1.5m

Širina: 1.5-2m

Boja lista: crvena, narandzasta

Boja cveta: ljubicasti 

Orezivanje: da-umereno

Orijentacija: osunčana mesta

4.200,00 RSD
Proizvod je dodat u Vašu korpu
Cena: 4.200,00 RSD
Molim Vas izaberite: