5 x Baštenski hibiskus

Baštenski hibiskus (Hibiscus rosa-sinensis) je višegodišnja biljka poznata po svojim spektakularnim cvetovima koji se ističu u bilo kojem vrtu ili prostoru. Evo detaljnog opisa karakteristika baštenskog hibiskusa, uključujući njegove cvetove, listove, i opšte uslove uzgoja:

Cvetovi

Cvetovi baštenskog hibiskusa su veliki, često prečnika 10 do 15 cm, sa pet izražajnih latica. Mogu biti jednobojni ili višebojni, sa širokim spektrom boja uključujući crvenu, roze, žutu, narandžastu, i belu. Centralni deo cveta često sadrži kontrastnu boju, što cvetovima daje dodatnu privlačnost. Hibiskus cveta od kasnog proleća do jeseni, pružajući dugotrajan vizuelni interes.

Listovi

Listovi su bogato zeleni, sjajni, i ovalni sa blago nazubljenim ivicama. Raspoređeni su naizmenično duž stabljike, pružajući gustu folijarnu pozadinu koja ističe lepotu cvetova. Tekstura listova može varirati od glatke do blago dlakave.

Rast i Forma

Hibiskus može narasti do visine od 2-3 metra, formirajući gust, širok grm. Stabljike su čvrste i uspravne, podržavajući teške cvetove. Biljka se može oblikovati i rezati, što je čini pogodnom za živice ili kao samostalni ukrasni element u vrtu.

Uslovi Uzgoja

Svetlost: Zahteva puno sunca za najbolji rast i obilje cvetanja.

Zemljište: Preferira bogato, dobro drenirano zemljište sa neutralnom do blago kiselom pH vrednošću.

Zalivanje: Potrebno je redovno zalivanje, posebno tokom sušnih perioda, ali uz pažnju da se izbegne prekomerno zadržavanje vode u zemljištu.

Temperatura: Hibiskus najbolje uspeva u toplijim klimama, ali može podneti povremene hladnije temperature ako nije izložen mrazu.

Održavanje

Redovno orezivanje pomaže u održavanju forme biljke, podstiče bujniji rast i više cvetova. 

Visina prilikom slanja 80-100cm  

 

4.000,00 RSD 2.000,00 RSD
Proizvod je dodat u Vašu korpu
Cena: 2.000,00 RSD
Molim Vas izaberite: