Albicija 2m

Albicija, poznata i kao svileno drvo, je upečatljiva biljka koja svojom lepotom pleni pažnju gde god da se posadi. Svoje ime duguje mekoj i svilenkastoj teksturi svojih listova, dok visina od 2 metra koju može dostići čini je idealnom za uzgajanje kako u malim tako i u većim vrtovima. Listovi albicije su svetlozelene boje i perasti, pružajući gustu hladovinu tokom letnjih meseci. Cveta tokom leta, proizvodeći prelepe cvetove čija boja varira od bele do ružičaste, sa karakterističnim dugim prašnicima koji izgledaju kao svileni konci.

Osim estetske vrednosti, albicija je poznata i po svojoj sposobnosti da poboljšava kvalitet zemljišta fiksacijom azota, čineći je korisnom i za ekološke projekte. Brzorastuća je i relativno laka za održavanje, što je čini popularnim izborom za brzo dobijanje zelenila i prirodnog izgleda pejzaža. Zahteva sunčano mesto i dobro drenirano zemljište kako bi prosperirala, a jednom kada se uspostavi, pokazuje izvanrednu otpornost na sušu.

Idealna je za one koji žele da dodaju egzotični dodir svom vrtu bez potrebe za intenzivnim održavanjem. Njena jedinstvena lepota i korisne ekološke karakteristike čine albiciju dragocenim dodatkom svakom zelenom prostoru.

3.000,00 RSD 1.999,00 RSD
The product is added to shopping cart
Price: 1.999,00 RSD
Please choose: