Acer Palmatum - Japanski Javor

Japanski javor, poznat i kao Acer palmatum, je drvo koje potiče iz Japana, Koreje i Kine. Ovo drvo je poznato po svojoj izvanrednoj lepoti i karakterističnim palmatno razdeljenim listovima. Evo nekoliko ključnih karakteristika japanskog javora:

Listovi: Listovi japanskog javora su posebno upečatljivi. Oni su obično duboko urezani i imaju oblik poput otvorene šake sa pet ili više režnjeva. Boje listova variraju od svetlo zelene do tamno crvene ili ljubičaste. Tokom jeseni, listovi prelaze u prelepe nijanse crvene, narandžaste i žute boje, što stvara spektakularan jesenji prizor.

Cvetovi: Cvetovi japanskog javora su neugledni i obično se pojavljuju pre nego što se listovi potpuno razviju tokom rane proleća. Cvjetovi su mali i ne izdvajaju se kao glavni ukras ove biljke.

Kora: Kora japanskog javora je glatka i često sivo-smeđe boje. Mlađa stabla mogu imati svetliju koru, dok starija stabla obično imaju tamniju i zrelu koru.

Oblik i Veličina: Japanski javor može rasti u različitim oblicima i veličinama. Postoje visoki, uspravni drveće i niski grmovi, a patuljaste sorte su takođe dostupne. Oblik krošnje varira od zaobljenog do piramidalnog, u zavisnosti od sorte.

Upotreba u Pejzažnom Dizajnu: Japanski javor je popularan u uređenju vrtova i pejzažnom dizajnu zbog svoje estetske privlačnosti. Često se koristi kao centralni fokus u vrtovima ili kao deo japanskog ili azijskog inspirisanog dizajna.Održavanje: Ovi javori zahtevaju određenu brigu kako bi ostali zdravi i lepi. Redovno zalivanje, orezivanje i zaštita od štetočina su obično neophodni.

Japanski javor je simbol lepote i harmonije sa prirodom. Njegova prepoznatljiva lepota i listovi čine ga popularnim izborom u vrtlarstvu i pejzažnom uređenju širom sveta.

Tip:Listopadno            

Visina: 3m           

Širina: 1.5m     

Boja lista: crvena, zelena, ljubicasta           

Boja cveta: /           

Orezivanje: umereno

Orijentacija: osunčana mesta

1.200,00 RSD
The product is added to shopping cart
Price: 1.200,00 RSD
Please choose: