Japanska tresnja - Prunus serrulata Kazan

  • Cat No: L344

Prunus Kanzan je jedna od najpoznatijih i najomiljenijih sorti ukrasne trešnje. Poznata je i pod imenom Prunus serrulata Kanzan, i karakteriše je raskošno i spektakularno cvetanje. Evo nekoliko ključnih karakteristika:

Cvetanje: Prunus Kanzan cveta obilato u rano proleće, obično u aprilu, pre nego što se pojave listovi. Cvetovi su duboke roze boje, puni, grupisani u klasterima. Svaki cvet može imati do 20-30 latica, što daje veoma dekorativan i bujan izgled.

Visina i oblik: Ova sorta ukrasnih trešanja može dostići visinu od 4metara, sa široko rasprostranjenom krošnjom koja može biti široka i do 2-3 metara. Krošnja je obično prostrana i široko raširena, dajući drvetu privlačan oblik čak i kada nije u cvatu.

Listovi: Listovi su tamnozeleni, ovalni do izduženi, sa nazubljenim ivicama. U jesen, listovi poprimaju žutu do narandžastu boju, pružajući lepu jesenju paletu.

Otpornost: Prunus Kanzan je relativno otporan na bolesti koje često pogađaju druge vrste Prunusa, mada može biti podložan nekim štetočinama i bolestima. Preferira sunčana do polusenčna mesta i dobro drenirana tla.

Upotreba u pejzažu: Ova sorta je izuzetno popularna za korišćenje u javnim i privatnim pejzažima, idealna za aleje, parkove, i kao pojedinačno drvo u baštama. Njena spektakularna cvetanja i atraktivan jesenji izgled čine je odličnim izborom za dodavanje boje i strukture pejzažu.

Prunus Kanzan se često bira za pejzažno uređenje zbog svoje izuzetne lepote i sposobnosti da unese osećaj proleća i osveženja u bilo koji prostor. Njegova popularnost se ne zasniva samo na vizuelnim karakteristikama, već i na relativno jednostavnoj nezi i adaptabilnosti na različite uslove uzgoja.

Visina biljke prilikom slanja 1.7-1.9m

 

Tip:Listopadno            

Visina: 3-4m (ako se ne orezuje)

Širina: 2-3m

Boja lista: zelena

Boja cveta: roze

Orezivanje: da

Orijentacija: osunčana mesta

2.400,00 RSD
The product is added to shopping cart
Price: 2.400,00 RSD
Please choose: