Nandina domestica - Firepower

Nandina domestica Firepower, poznata i kao nebeski bambus Firepower, je ukrasna biljka popularna zbog svojih atraktivnih listova i kompaktne veličine. Evo nekoliko ključnih karakteristika:

Listovi: Najuočljivija karakteristika Nandina domestica Firepower su njeni listovi koji prolaze kroz različite boje tokom godine. Ljeti su listovi živo zeleni, a kako se približava jesen, listovi postepeno prelaze u intenzivne nijanse crvene, narandžaste i žute boje. Ova promena boje daje biljci naziv Firepower, odražavajući njen živopisan, vatreni izgled u jesenjim mesecima.

Veličina i Oblik: Ova vrsta Nandine je kompaktna i bujna, obično naraste do visine i širine od oko 60 do 90 centimetara. Njen uspravni, grmoliki rast čini je idealnom za sadnju u grupama ili kao nisku živicu.

Cvetovi i Plodovi: Za razliku od nekih drugih sorti Nandine, Firepower rijetko cveta ili proizvodi plodove. Njen ukrasni kvalitet pretežno proizilazi iz boje i oblika njenih listova.

Stanište i Uzgoj: Nandina domestica Firepower preferira sunčana do polusenovita mesta sa dobro dreniranim tlom. Otporna je na sušu jednom kada se uspostavi i može tolerisati različite tipove tla. Ova biljka je relativno otporna na štetočine i bolesti, što je čini lako održivom.

Upotreba u Pejzažu: Zbog svoje veličine i atraktivne boje, Firepower se često koristi u pejzažnom dizajnu. Idealna je za sadnju u granicama, kao naglasak u kontejnerima, u tematskim vrtovima, ili kao niska živica.

Nandina domestica Firepower je cenjena zbog svoje adaptabilnosti, niske potrebe za održavanjem i vizuelnog interesa koji pruža tokom cijele godine, čineći je popularnim izborom za mnoge vrtove i pejzaže.

1.200,00 RSD
Proizvod je dodat u Vašu korpu
Cena: 1.200,00 RSD
Molim Vas izaberite: