Lagerstroemia indica - Black Diamond

Indijski jorgovan Black Diamond je posebna sorta jorgovana, koja se odlikuje tamnim, gotovo crnim listovima i bogatim crvenim cvetovima. 

Listovi: Listovi Black Diamond krepe su izuzetno tamni, gotovo crni, što je jedna od glavnih karakteristika ove sorte. Ovi tamni listovi stvaraju kontrast sa svetlim cvetovima i čine biljku posebno atraktivnom.

Cvetovi: Ova sorta  proizvodi obilne cvetove u raznim nijansama crvene boje. Cvetovi su obično tamno crveni ili burgundski i pojavljuju se u obliku grozdova tokom leta. Cvatnja može biti veoma bogata, čineći ovu biljku izvanrednom ukrasnom biljkom u vrtu.

Veličina: Black Diamond  obično raste kao srednje veliki grm ili manje drvo koje može dostići visinu između 1,5 i 3 metra, uz sličnu širinu.

Rast: Ova sorta je poznata po brzom rastu, što znači da može brzo popuniti prostor u vrtu. Takođe je otporna na sušu i vruće letnje uslove, što je čini popularnim izborom za vrtlarstvo u toplijim regionima.

Uslovi uzgoja: Black Diamond preferira dobro drenirano tlo i puno sunčeve svetlosti, ali takođe može podneti delimičnu senku. Uz dobro održavanje i povremeno zalivanje tokom sušnih perioda, ova biljka će uspevati izvanredno.

Upotreba u vrtu: Ova sorta je odličan izbor za stvaranje živopisnih i atraktivnih vrtova. Može se koristiti kao pojedinačna biljka, kao živa ograda ili u grupama za stvaranje cvetnih aleja i površina u vrtu.

Održavanje: Zahteva minimalno održavanje. Povremeno šišanje može se obaviti kako bi se održao željeni oblik, ali nije obavezno.

4.000,00 RSD 3.600,00 RSD
Proizvod je dodat u Vašu korpu
Cena: 3.600,00 RSD
Molim Vas izaberite: