Juniperus squamata Blue Star

  • Kataloški broj: Z32

Juniperus Blue Star je popularna vrsta patuljastog četinara iz porodice Cupressaceae. Poznat je po svojoj kompaktnoj i gustoj navici rasta, koja formira nisko, široko grmlje. Ova vrsta junipera karakteristična je po svojim svetloplavim ili sivo-plavim iglicama koje su kratke, guste i meke na dodir, i koje zadržavaju svoju boju tokom cele godine.

Blue Star obično naraste do visine od oko 30-50 cm i širine oko 50-100 cm, što ga čini idealnim za korišćenje u kamenjarima, kao pokrivač tla, ili u kontejnerima. Otporan je na sušu jednom kada se uspostavi i preferira sunčane do polusenovite lokacije sa dobro dreniranim tlom.

Ova sorta ne zahteva mnogo održavanja, mada se povremeno može obrezati kako bi se održao željeni oblik. Takođe je otporna na većinu štetočina i bolesti, što je čini popularnim izborom za pejzažno uređenje.

Juniperus Blue Star je poznat i po svojoj sposobnosti da privuče divlje ptice, posebno tokom zimskih meseci, kada plavičaste bobice služe kao izvor hrane. Njegova atraktivna boja i tekstura čine ga upečatljivim dodatkom bilo kojem vrtu ili pejzažnom projektu.

 

Karakteristike:

Tip:Zimzeleno            

Visina: 30-50cm         

Širina: 50-100cm 

Boja lista: plavo -srebrna         

Boja cveta: /   

Orezivanje : Da

490,00 RSD
Proizvod je dodat u Vašu korpu
Cena: 490,00 RSD
Molim Vas izaberite: