Ilex aquifolium - Golden van Tol

Ilex aquifolium Golden Van Tol je ukrasni zimzeleni grm ili drvo koje pripada porodici Aquifoliaceae. Ovaj grm je varijetet engleskog bršljana -Common Holly i odlikuje se posebnim zlatno-žutim listovima. 

Listovi: Golden Van Tol ima ovalne, kožaste listove koji su sjajni i zlatno-žute boje. Ovi listovi su gusto raspoređeni duž grma, čineći ga posebno dekorativnim tokom cele godine. 

Cv etovi: Ova biljka proizvodi male, neupadljive bele ili zelene cvetove. Cvetovi se obično pojavljuju tokom proleća i nisu glavna atrakcija ove biljke.

Plodovi: Nakon cvetanja, Golden Van Tol razvija crvene bobice koje se pojavljuju tokom jeseni i ostaju na grmu tokom zime. Ove bobice su atraktivne pticama, ali se smatraju otrovnim za ljude, pa se ne preporučuje konzumiranje.

Veličina: Ova sorta može narasti do visine između 3 i 5 metara, a širina se može kretati u sličnim razmerama.

Rast: Ilex aquifolium Golden Van Tol raste relativno sporo i oblikuje kompaktan i gust grm ili malo drvo. Može se oblikovati u željeni oblik šišanjem.

Uslovi uzgoja: Ova sorta engleskog bršljana preferira dobro drenirano zemljište i sunčane do polusenčaste pozicije. Takođe može podneti hladnije klimatske uslove i otporna je na niske temperature.

Upotreba u vrtu: Golden Van Tol je popularan izbor za vrtlarstvo zbog svojih atraktivnih zlatnih listova. Koristi se kao ukrasni grm u pojedinačnom sadnji ili kao deo žive ograde.

Održavanje: Ova biljka zahteva minimalno održavanje osim redovnog zalivanja u sušnim periodima i šišanja kako bi se održao željeni oblik. Bodlje na listovima treba rukovati pažljivo kako biste izbegli povrede.

Golden Van Tol je izuzetno dekorativna biljka koja će dodati svetlinu i interesantnost vašem vrtu tokom cele godine.

Karakteristike:

Tip: Zimzeleni grm           

Visina: 2-3m

Širina: 1.5-2m

Boja lista: zeleno-zuta

Boja cveta: neupadljivi

Orezivanje: Da, umereno

850,00 RSD
Proizvod je dodat u Vašu korpu
Cena: 850,00 RSD
Molim Vas izaberite: